Armurariu (silybum marianum, carduus marianus l.)
Actiunea armurariului ca remediu contra afectiunilor hepatice este incontestabila, fiind considerata planta cu cel mai mare efect asupra acestor boli. In compozitia semintelor se gasesc flavonoide care favorizeaza regenerarea celulelor hepatice si amplifica prorietatea ficatului de a se apara deinfectii.
O alta calitate a armurariului ar fi ca are calitati antitoxice, sporind capacitatea organismului de a opune rezistenta otravurilor sau substantelor toxice. Principiile active se deterioreaza rapid, in scurt timp, mai ales daca conditiile de pastrare sunt precare.
Uz intern:
- frunzele - hiponcondrie, hipertensiune arteriala, icter, hpertensiune portala, insuficienta hepatica, hepatite acute si cronice, litiaza biliara, ciroza,constipatie - sub forma de infuzie.
- seminte - sindrom neuro-vegetativ, hipotensiune - sub forma de infuzie sau pulbere.
Uz extern:
- seminte - psoriazis - sub forma de pulbere.
Citeste si
Arhiva-
Cancerul amigdalian, cel mai frecvent tip de cancer al orofaringelui
Cancerul amigdalian apare atunci cand celulele de la nivelul amigdalelor incep sa creasca necontrolat si exagerat, formandu-se tumori maligne amigdaliene. Amigdalele palatine sunt localizate la jonctiunea dintre cavitatea bucala si faringe, cancerul amigdalian fiind cel...citeste mai mult
-
Dieta de 1200 de calorii: avantaje si dezavantaje
Dieta de 1200 de calorii este un mod relativ nou de a manca, prin care numarul total de calorii zilnice este redus semnificativ. 1200 de calorii nu sunt suficiente pentru o dieta zilnica pentru nicio persoana adulta, indiferent de sex, greutate sau activitatea fizica.citeste mai mult
-
Sindromul Li-Fraumeni si riscul de cancer
Sindromul Li-Fraumeni este o patologie ereditara rara, o boala genetica ce creste riscul pacientului si a rudelor acestuia de a dezvolta cancer. Sindromul Li-Fraumeni este o afectiune genetica si astfel nu poate fi prevenita. Metodele de screening incepute precoce devin...citeste mai mult
Urmareste Sfatul Medicului
Aboneaza-te la Newsletter