Musli de ovaz cu pere si struguri
Actualizat la data de: 16 Ianuarie 2015
Timp de preparare: Mai putin de 15 minute
Dificultate: redusa
Aceasta reteta de musli pentru micul dejun este un mod excelent de a incepe ziua. Ingredientele sale principale, perele si strugurii rosii, rareori produc reactii alergice.
In plus, strugurii din acest soi contin quercitina, un bioflavonoid care s-a dovedit eficient in prevenirea aparitiei urticariei.
Ingrediente
- 140 grame fulgi de ovaz
- 45 grame hrisca expandata
- 50 grame mere deshidratate
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 150 grame pere, taiate cuburi
- 150 grame boabe de struguri rosii, taiate in jumatate
- 3 linguri de zahar brun
- lapte de orez (pentru servire)
Mod de preparare
- Preincalziti cuptorul la 160 de grade Celsius, imprastiati fulgii de ovaz pe fundul unei tavi de copt si coaceti-i timp de 10 minute, amestecand ocazional.
- Lasati-i apoi la racit pe un gratar si puneti-i la inmuiat in apa peste noapte.
- Dimineata, amestecati fulgii de ovaz cu hrisca expandata, merele uscate, scortisoara si zaharul brun.
- Impartiti preparatul in mai multe boluri de servit si adaugati fructele si laptele de orez.
Apreciaza
0 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- Gustari sanatoase cu mai putin de 200 de calorii
- Gustari cu cel mult 100 de calorii
- Gustari care ard calorii
- 13 gustari sanatoase pentru pauzele de la serviciu
- 12 gustari bogate in proteine care inhiba senzatia de foame
- 11 gustari cu continut redus de carbohidrati
- Suferi de diabet? Iata 9 idei pentru gustari sanatoase, care tin de foame
- Idei de gustari sanatoase pentru calatorii, aprobate de nutritionisti
- Gustari cu continut scazut de zahar
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare